Bloody Sunday

februari 22, 2009

De Zondag. We zijn er allemaal bekend mee en vandaag is er toevallig één van. Ik hou niet van zondagen. Zondagen zijn gewoon niet my cup of tea. Ik heb altijd wel iets te zeuren op zo’n dag als vandaag, er is altijd wel iets dat niet deugt.

Zoals het feit dat de zondag altijd brak moet zijn. Vroeger was dat niet zo. Als toen iemand op een maandagochtend verrast uitriep: “Deksels, wat zie jij er vandaag zondags uit!”, was dat zonder meer bedoelt als een compliment. Alsof je je ‘zondagse kleren’ aan had. Het was iets wat je, vooral als vrouw zijnde, aanzien gaf. Het gaf je verve, flair. Dan stond je weer even voor een paar dagen met een rechtere rug en een glimlach achter het aanrecht.
Nu is dat wel anders. Als iemand morgenochtend “Jezus, wat zie jij er zondags uit vandaag!” tegen je zou zeggen, zou je glimlach (als je die al hebt op een vroege maandagochtend – ik in ieder geval niet) als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je zou je diep beledigt voelen en de rest van de dag nukkig zijn, zonder dat daar één vleugje flair aan te pas zou komen. Als je er zondags uitziet, betekent dat wallen tot aan je enkels, haar dat alle kanten op staat behalve de goeie (a.k.a. the Bad Hair Day), kreukels die spontaan in je kleren springen en een ademwalm van hier tot in Oezbekistan. Kortom, niet bepaald complimenteus.

De zondag staat tegenwoordig dus gelijk aan brak zijn. Er gaat geen zondag voorbij dat ik geen hoofdpijn heb of me niet lusteloos voel. Dat is het vooral. Alsof de zondag ervoor zorgt dat je standaard wakker wordt met een soort lusteloosheidaura om je heen (of misschien is dat gewoon die ademwalm). Je zou het liefst nog uren in je bed blijven stinken, je hebt nergens zin in. En het láátste wat je wil is opstaan (wat betekent: bewegen) en opdrachten maken (wat betekent: nadenken). Onmogelijk.

Nog een reden waarom ik zondagen niet kan uitstaan: het zijn de dagen waarop al het uitgestelde werk van de afgelopen week gedaan moet worden. Inderdaad, met de nadruk op moet. Denk er de volgende keer eens beter over na als je uiteindelijk toch maar één opdracht besluit te maken in plaats van twee, of vijf bladzijdes leest in plaats van vijftig. Zoiets heeft verschrikkelijke consequenties, wist je dat?
Natuurlijk, je hebt altijd weer een prachtsmoesje klaar. Het moet wel leuk blijven, ontspannen tussendoor moet ook kunnen, die ene goeie film komt vanavond op tv en je moet trouwens je kamer nog opruimen. Dus.
Dat mag dan allemaal een redelijke kern van waarheid bezitten, maar bedenk wel dat ook de zondag maar vierentwintig uur duurt. Je kunt niet alles op één dag plannen, zeker luie studenten niet.

Maar bovenal hou ik niet van zondagen omdat ze altijd zo snel voorbij zijn.

…Verrek, over vier uur is het al maandag!

Dat zeg ik. Véél te snel.

6 Reacties to “Bloody Sunday

 1. Jut said

  Ik heb gister indoor geskydived! Mijn zondagen zijn meestal geweldig^^! Maar dat dank ik alleen maar aan Benjamin, dus ik kan in jouw situatie komen. Zondaghaat is heel normaal :P! Heerlijk stukje dametje!

  Xxx ❤

 2. Anne said

  Zeg je goed Linnie!
  Ben ik het meestal helemaal mee eens, vooral het ‘uitstel’ gedeelte. Super stukje, alweer.

  Kusje! x

 3. nekowrites said

  LINDA ZIT JIJ IN MIJN HOOFD OFZO?
  DUUUUUUDE.

  ‘Zondaggevoelhaat’ is mijn middle name o.o’ En ik heb dus inderdaadhet leren van mijn herkansing voor het grootste deel op zondag gepland wegens gigantisch tijdgebrek maar na het lezen van dit stukje ga ik dat misschien toch maar eens herzien.

  En nu ga ik sjips pakken (: Ajuus!

  xoxo
  Neko

 4. blissther said

  OH AMEN. _O_

 5. ringthealarm said

  HIER BEN IK HET ZO MEE EENS.

  Zondagen zijn sadistisch. :’)

 6. Marieke said

  Ik voel hem me nu ook gewoon uitlachen, echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: