Koude Oorlog

januari 9, 2009

null

JONGENS. Wat is dit? Alles is wit. De bomen, de daken, de auto’s en zelfs de spinnenwebben zijn opeens angstaanjagend vreemd zichtbaar geworden (ik kan nu tenminste duidelijk zien hoe laag ik moet bukken als ik gewoon onschuldig met mijn fiets aan de hand door de poort loop – ik bedoel, tijger).
Wat een saaie bedoening, zeg. Alleen maar wit, overal waar ik kijk, elke keer als ik mijn ogen dicht en weer hoopvol open doe. Hoor eens, allemaal mooi en aardig, maar moet ik het soms zelf weer inkleuren?

Jemig, hé. Wat is er gebeurd met al dat mooie water, wat wij in Nederland allemaal horen te vrezen? Nou, zo blijft er niets te vrezen over: ’t is allemaal in één groot, onvriendelijk blok ijs veranderd. Daar gaat je alle-eendjes-zwemmen-in-het-water-mentaliteit, die je op de kleuterschool zo vroeg mogelijk kreeg aangeleerd. Hoe kunnen we nu weten of al die gruwelijke zwemlessen van toen geholpen hebben, als we het nu niet eens in het echte, robuuste leven kunnen bewijzen?
Hoe lang gaat dit nog duren? Moet ik wachten tot ik een ons weeg, of het soms zelf ontdooien?

En het kan aan mij liggen, maar kan het alsjeblieft even iets minder met die tergende kou? Ik kom net terug van een warm eiland met een hoog van-het-zwembad-op-je-handdoek-rol-niveau. Even een beetje dimmen, ja. Ik kan nauwelijks één stap buiten de deur zetten of ik kom gewoon niet meer verder: ik vries spontaan vast aan alles wat wordt blootgesteld aan de minimaal min twee.
Kan dat ook even een potje minder? Of moet ik het hier soms zelf opwarmen?

Ik weet ook heus wel dat het niet verstandig is om midden in de winter naar Tenerife te gaan, de eisen die ik nu stel zijn praktisch onhaalbaar. Maar ik wil gewoon even geen commentaar: het is (afgr)IJSELIJK koud. Ik wil niets horen, van niemand, niet van Elfstedentochtliefhebbers (die nu toch wel de tijd van hun leven moeten hebben) tot klimaatbetwisters (hoezo, ‘de aarde warmt op’? Ik merk er helemaal niets van!).

Laat me maar even. Ik voer gewoon mijn eigen Koude Oorlog.
En ik hoop dat ik hem overleef.

6 Reacties to “Koude Oorlog

 1. blissther said

  IK VIND HET NIKS.

  Nee oke. 8D *moest even*
  HAHA, ik vind hem vet geniaal. :’D

 2. nekowrites said

  Whieeeeee elfstedentocht ^-^

  En ga jij die sneeuw nou maar ontdooien met al je heetheid, awright? Die van dat inkleuren vond ik mooi gevonden, trouwens ^^

  xx

 3. Indeed.

  Koud is stom.

  Jouw weblog is leuk.

 4. Oh, en trouwens. Leuke naam.

 5. damncoldnight said

  Gosh, Linda, je blijft me verbazen met je heerlijke taalgebruik en al weet ik dat jij tot onmogelijke dingen in staat bent, ik raak er gewoon van betoverd _O_<3. Ik geef je groot gelijk, bijdeweg, en ik hou van je <3.

  Keep on writiiiing!<3

 6. Marieke said

  CHICKIE IK WIL EEN NIEUW STUKJEEEE <3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: