Wintertene(n)rife

januari 4, 2009

Stel je voor. Terwijl het hier in Nederland vriest dat het kraakt en je elke ochtend bijna van je fiets afwaait en regent, heb jij de keuze om een weekje van al die pure ellende te ontsnappen. Je mag naar Tenerife, waar de zon altijd schijnt, het nooit ‘kouder’ is dan twintig graden en je de hele dag in je badpak rond kunt huppelen.

Nou. Simpel toch?
Tenerife, dus.

Ik moet je alleen wel even waarschuwen: denk niet dat je dan af bent van al dat gezeur over het weer. Integendeel. Op Tenerife zijn ze nog veel erger: het is er nog vijfentwintig graden in januari, maar ondanks dat bestempelen ze het gewoon als een gure winter. Ze zijn er helemaal niets, maar dan ook niets gewend.

Goed. Laat me je even een beeld schetsen van woeste winterweer op Tenerife.

Zaterdag
‘Ladies and gentlemen, we’ll land in ten minutes. The weather on Tenerife’s nice: high temperatures and lots of sunshine. Thank you for flying with Ryanair and enjoy your stay.’
Dat is ook de reden dat jij je spontaan ontdoet van je dikke vijftal kledinglagen zodra je het vliegtuig uitrent, terwijl alle bewoners je aankijken alsof je niet helemaal goed bij je hoofd bent. Die rare Hollanders ook altijd.

Zondag
Maar het kan altijd nog erger: de tweede dag dat jij je op het zonovergoten eiland bevindt, is het nog ‘maar’ drieëntwintig graden. Waar gaat het heen met deze wereld? En belangrijker nog: waar is je sjaal?

Maandag
Beter wordt het er niet op: als je de volgende dag op de thermometer kijkt, is het nog maar eenentwintig graden. Ja, inderdaad. Trek die muts maar flink over je oren!

Dinsdag
T-twintig graden. Je wordt wakker met bibberknieën en klappertanden. Hoe moet je vandaag in godsnaam doorkomen? In ieder geval niet zonder een sloot thee, dikke handschoenen en een elektrische deken.

Woensdag
Wat – negentien graden? Van kwaad tot erger. Dit kan toch zo niet langer? Hoe moeten wij overleven in deze bittere, trieste kou? Hoe lang zal dit nog zo doorgaan? En hoeveel truien kan een mens over elkaar heen trekken?

Geloof me, een heleboel.

2 Reacties to “Wintertene(n)rife

  1. blissther said

    Mhehehe. :’D

  2. damncoldnight said

    I. just. LOVE. it. <3_O_

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: